DEPO: 2045 Törökbálint, DEPO Hrsz. 062/108., Tel.: +36 23/430-561

Elköltöztünk!   Óbuda: 1037 Budapest, Csillaghegyi út 19-21., Tel.: +36 1/436-9097

Debrecen: 4030 Debrecen, Rigó utca 4/B., Tel.: +36 52 615-695

Légtechnikai gyártás

Légtechnikai termékek nagykereskedelméhez kapcsolódóan indítottuk el új tevékenységünket, a légtechnikai elemek, csövek és idomok gyártását. Sokéves tapasztalatunk és a piaci igények alapján döntöttünk ezen termékek gyártása mellett, melyek a törökbálinti telephelyünkön és a debreceni gyártóüzemünkben készülnek, a modern technikai követelményeknek megfelelően.

Saját gyártású termékeink között, a kör- és négyszög keresztmetszetű légcsatornák és idomok mellett megtalálhatók a légtechnikai hangcsillapítók, szűrők, valamint fix esővédő és szabályozó zsaluk is.

Szakembereink magasszintű tudással és gyakorlattal rendelkeznek, így a bonyolult légtechnikai elemek gyors, pontos és minőségi elkészítése sem okoz problémát számukra. Szaktudásuk révén készséggel állnak rendelkezésre technikai egyeztetésekben és szívesen tesznek javaslatot a felmerülő problémák megoldására.

Légtechnikai gyártás

Száznál is több standard légtechnikai termék szerepel a kínálatunkban, de emellett az egyedi légtechnikai igények kiszolgálására, speciális berendezések gyártására is fel vagyunk készülve.

A spirálkorcolt csövek horganyzott acéllemezből készülnek megrendelésnek megfelelően, 3, 5, 6 méteres szálakban. 0,45 – 1 mm vastag alapanyagból.

Lemezvastagság lehet:

  • 0,45 mm – DN 100-315 mm
  • 0,6 mm – DN 355-630 mm
  • 0,8 mm – DN 710-900 mm
  • 1,0 mm – DN 900-1250 mm

Saját gyártásban készülnek a négyszög keresztmetszetű légcsatorna elemek, melyeket horganyzott acéllemezből gyártunk. Az egyenes légcsatornák és idomok hosszirányban falcolva készülnek, a végeiknél a csatlakoztatáshoz szükséges, sarokkal ellátott kerettel összetűzve, szegecselve vagy ponthegesztve. Nagyobb keresztmetszetek esetén a légcsatornákat a merevítő rudakkal látjuk el, hogy a megfelelő terhelést elbírják.

Egyéb gyártott légtechnikai elemeink

Az esővédő fixzsalu (szögletes) az eső és idegen anyagok bejutása ellen véd, azon helyekre, ahol a légtechnikai berendezéseknél be- és kiáramlik levegő. Keretbe foglalt, eső elleni, vízszintesen elrendezett lamellákból áll, hátulján madárvédő hálóval. A lamellák távolságát egymástól úgy alakítják ki, hogy megfelelő védőhatás és nyomásveszteség érvényesüljön.

Hangcsillapítók: kör és négyszög

A hangcsillapító négyszög keresztmetszet esetén (egyenes és könyök) – a doboz teste horganyzott acéllemezből készül, benne a hangcsillapító méretétől függő ásványi gyapotból készült kulisszák, melyek magát a hangtompítást szolgálják. Ezek árát minden esetben egyedileg adjuk meg. Kör keresztmetszetű hangcsillapítók DN 80 mm-től DN 600 mm-ig készülnek. A cső alakú hangcsillapító horganyzott lemezből készül, melynek duplapalástú szakaszát hangszigetelő ásványgyapot szigeteléssel töltünk ki. Betétkúpos kifúvók – (kör és négyszög keresztmetszetben) Tetősapka vízelvezetővel négyszög kivitelben: záróelemként szögletes csatorna végére kerül, horganyzott acéllemezből gyártjuk, a tetején védőhálóval lefedett, kívül esőfelfogó tálcával és külső vízelvezetővel. Kör keresztmetszetben – a ház horg. acéllemezből készül; belül esőfelfogó tálcával, esőlefolyócsővel és körbefutó esővédő gallérral a hozzá tartozó lefolyóval.

Kifúvó idomok, elszívóernyők, egyéb szelepek – szabályzók, tetősapkák vízelvezetővel négyszög keresztmetszetben. Az általunk nem gyártott légtechnikai elemeket partnereink részére beszerezzük magyarországi partnergyártóktól, forgalmazóktól.

Egyéb forgalmazott légtechnikai elemek: Szabályzó zsaluk négyszög keresztmetszetű kivitelben légtechnikai rendszerekben lévő légnyomás- és légáramlat mennyiség beállítására, szabályozására szolgálnak, illetve akár annak lezárására is alkalmazhatóak. Tűzállóságuk változó, ezért a tervezési érték vagy az alkalmazási terület ismerete fontos a megfelelő gyártmány kiválasztásához.

Szabvány méretek, és egyedi igények esetén keressék kollégáinkat, szakértőinket, akik örömmel állnak rendelkezésükre.