DEPO: 2045 Törökbálint, DEPO Hrsz. 062/108., Tel.: +36 23/430-561

Elköltöztünk!   Óbuda: 1037 Budapest, Csillaghegyi út 19-21., Tel.: +36 1/436-9097

Debrecen: 4030 Debrecen, Rigó utca 4/B., Tel.: +36 52 615-695

Mi a légtechnika?

Egyszerűen fogalmazva, a levegő kezelése. Biztosítja a légcserét, azaz a levegő be- és kivezetését a belső térből. Az elhasznált levegőt kivezetik a helyiségből, majd friss levegőt vezetnek be a helyette. A modern technológiáknak köszönhetően (légcserélők, szellőzőrendszerek, légkondicionálók, ionizátorok...) a beszívott levegő minősége tovább JAVÍTHATÓ – párásítás, fűtés, hűtés.

A légcsere többféleképpen biztosítható:

Természetes módon: ablakok, ajtók kinyitásával, szellőzőaknákon keresztül.

Mesterséges módon: ventilátorok használatával (kényszerített légcsere). A kiegészítő berendezéseknek köszönhetően a bejövő levegő tisztítható és kondícionálható – fűthető/hűthető.

Kombinált módon: a fent említett két típus összekapcsolásával biztosítja a légáramlást.

  • természetes módon befújja, és mesterséges módon elszívja a levegőt (pl. WC-k, konyhák...)
  • kényszerített befúvás és természetes elszívás (pl. irodahelyiségeknél)

A légszűrők a légkezelő berendezések fontos részét képezik. A levegőben lévő részecskék normál szellőztetésben történő leválasztására szolgálnak, és a porleválasztó képességük alapján durva és finom szűrőkre oszthatók egy meghatározott végső nyomásveszteség mellett. A szűrővel felszerelt HVAC-egységek tiszta, egészséges, por, pollen és füstmentes levegőt biztosítanak, ami különösen fontos az allergiások számára.

A levegő elosztásáról kör és négyszög keresztmetszetű légtechnikai csatornák gondoskodnak. Ezek készülhetnek horganyzott, rozsdamentes lemezből, textilből és előszigetelt panelból.

A légtechnika története

Az első szellőztetési mód a természetes szellőztetés volt, amelyet már ősidők óta használnak.

Légtechnikai termékek

A 19. század második felében már nagyobb épületeknél is előfordult, hogy a levegőt falazott csatornákon keresztül vezették. Ezek gyakran külső építészeti elemek, különösen tornyok voltak, amelyek elszívóként vagy kéményként szolgáltak. Jó példa erre a franciaországi Chambord kastély, amelynek 365 tornya szolgálja ezt a célt.

A légtechnikával történő kényszerszellőztetés csak a 19. század végén kezdett kialakulni, és elsősorban az áram bevezetésével függött össze, mivel addig nem volt mód ilyen szellőztetés biztosítására.

Az AZ FLEX-nél a légtechnikai termékek széles skáláját forgalmazzuk, nagy raktárkészlettel rendelkezünk, és kollégáink a szellőztetés területén széles körű szaktudással bírnak.

Saját gyártású légtechnikai termékeinkkel az egyedi igényeket is ki tudjuk szolgálni; a kör- és négyszög keresztmetszetű légcsatornák és idomok mellett megtalálhatók a hangcsillapítók, szűrők, valamint fix esővédő és szabályozó zsaluk is.

Keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeken, és mi segítünk megtalálni a legjobb megoldást igényeinek megfelelően!

Műszaki felelős: legtechnika@azflex.hu

Törökbálint, DEPO: depo@azflex.hu, +36 23/430-561

Óbuda: sales@azflex.hu, +36 1/436-9097

Debrecen: debrecen@azflex.hu, +36 52/615-695

Weboldalunkon tájékozódhat a főbb termékcsoportokról, a műszaki paraméterekről, méretekről, letöltheti árlistáinkat.